Prezentacja końcowa

http://prezi.com/iz9ndcgjaty8/edit/#32_2475237

Jeden komentarz

  • Sebastian Karpiński
    30 czerwca 2014 - 08:59 | Permalink

    Witam, nazywam się Sebastian Karpiński – zawodowo zajmuje się tworzeniem profesjonalnych biznes planów, oceną przedsięwzięć inwestycyjnych pod kątem ich realności oraz oceną wniosków unijnych dla instytucji publicznych. Pomysł polegający na otwarciu baru typu fast food z kuchnią meksykańską nie jest nowy. Na świecie jest bardzo wiele tego typu lokali, z dużą siecią franczyzową Taco Bell na czele. W Polsce w chwili obecnej rozkwit przeżywają bary z hamburgerami, kebabami oraz kuchnią orientalną. Planowany lokal gastronomiczny utworzony w dobrym miejscu z punktu widzenia potencjalnych klientów ma więc spore szanse na osiągnięcie sukcesu rynkowego. Wydaje mi się jednak, iż niektóre cele założone w planie przedsięwzięcia mogą być trudne do zrealizowania. Chodzi tu konkretnie o to, by wszyscy wspólnicy mogli odpowiednio zarobić – przy tak dużej liczbie wspólników marża może okazać się niewystarczająca przy w sumie ograniczonych możliwościach małej budki gastronomicznej. Podobny problem występuję przy założeniu korzystania ze zdrowej i nieprzetworzonej żywności. Warunki niewielkiego mobilnego lokalu i konieczność oferowania odpowiednio niskiej ceny znacznie utrudniają zrealizowanie tego założenia. Niemniej, w przypadku gdyby rzeczywiście się to udało, bar ma szansę cieszyć się sporą popularnością.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


    *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    CommentLuv badge
    css.php