Muffinki z czekoladą p. Kasi

Hejka, dzisiaj przychodzę do Was z przepisem naszej nauczycielki p. Kasi Skrzypczak, przepis na ok 30 babeczek:

          Potrzebne składniki:

  • 300 g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • tabliczka czekolady
  • 100 ml oleju
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • aromat lub cukier waniliowy (według uznania)

          Przygotowanie:

  • Wymieszać składniki suche, potem dodać mokre. Ciasto nie może być gęste. Jeśli jest za gęste dodać trochę mleka. Piec do suchego patyczka ok 20-30 min w temperaturze ok 175-180°.

 

Życzę smacznego! :)

Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge