Milla Jovovich

To amerykańska aktorka,modelka,piosenkarka i projektantka mody.Urodzona 17 grudnia 1975 r. w Kijowie.Od 5. roku życia mieszka w Stanach Zjednoczonych.Mówi płynnie po angielsku,francusku,ukraińsku i rosyjsku.milla-jovovich-2009-36783
Filmografia:
1988: Spotkanie dwóch księżyców
1988:Nocny pociąg do Katmandu
1991:Powrót do błękitnej laguny
1992: Kuffs
1992: Chaplin
1993: Uczniowska balanga
1997: Piąty element
1998: Gra o honor
1999: Joanna d’Arc
2000: Million Dollar Hotel
2000: Królowie życia
2001: Zoolander
2002: Brzuchomówca
2002: Resident Evil
2002: Zakładnik
2002: Facet z odzysku
2004: Resident Evil 2 :Apokalipsa
2004: Drugie Ja
2006: Ultraviolet
2007: Resident Evil : zagłada
2008: Spotkanie w Palermo
2009: Wyspa strachu
2009: Czwarty stopień
2010: Resident Evil : Afterlife
2010: Stone
2011: Trzej Muszkieterowie 3D
2011: Vykrutasy
2011: Faces in the crowd
2012: Resident Evil : Retrybucja
2014: The Winter Queen

Źródła: wikipedia.org , movies.yahoo.com 
Wpis: Ola ♥

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge