„Kulinarna podróż przez tradycje kujawskie” – PIEROGI

—W dniach 11,12 i 24 maja 2016 r. odbyły się piąte zajęcia dla klas pierwszych w ramach projektu pt. „Kulinarna podróż przez tradycje kujawskie” dofinansowanego ze środków Programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich.
Uczniowie nauczyli się przygotowywać pierogi
z kapustą i grzybami z ciasta parzonego.
Zjedli je ze smakiem popijając kawą Inką. Nie zabrakło też zdrowego deseru w postaci słodkich truskawek oraz soczystych, chrupiących jabłek
i gruszek.

PODZIĘKOWANIE
W imieniu  uczniów klas pierwszych
Katolickiej Szkoły Podstawowej w Inowrocławiu serdecznie dziękujemy pani Małgorzacie Konopińskiej za cierpliwość i uśmiech podczas naszych zajęć kulinarnych oraz za przekazanie nam wielu tajemnic kucharskich.
podziekowanie

Dodaj komentarz

css.php